Új számítógép vásárlásakor keresendő dolgok

0
222

Manapság sok olcsó laptopok a piacon.

A modern hardver erejével akár tisztességes számítási élményt is nyújthatnak anélkül, hogy teljesen lecsapolnák a pénztárcádat. A trükk az, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a költségek és az igényeid között. RAM nem elég RAM-nak. Ne keverje össze a tároló RAM az a hely, ahol tárolja az aktív adatokat az alkalmazások vagy a rendszer folyamatok. Gondoljon a RAM-ra úgy, mint egy ideiglenes vászonra vagy jegyzettömbre, ahol a számítógép valós időben végzi számításait és működését.

A mai alkalmazások és böngészők memóriát igényelnek, a számítógépeknek több RAM-ra van szükségük, mint valaha. Ha több nyitott alkalmazást használ egyszerre, minél több RAM van a számítógépén, annál jobb. A processzorok továbbra is hatékonyabbá és erőteljesebbé válnak minden éves frissítéssel, de az Intel-nek mindig könnyen felismerhető teljesítményszintjei vannak, amelyek közül az Ön igényeitől függően választhat.

Új számítógépet keres?

Az összes geeky zsargon és specifikációk dobálóznak, ez elég zavaró tud lenni. Mint általában, belépő szintű Intel Core i3 chipek a legolcsóbb, de legkevésbé erős processzorok. Ha keres egy $ 500 számítógép, amely elvégzi az alapvető számítógépes feladatokat, akkor a Core i3 vonal kell elég kiterjedt. Középkategóriás Core i5 chipek alkalmasak azok számára, akik szeretnék, hogy egy jó egyensúlyt a teljesítmény és a költségek között. Ha van egy költségvetés, de még mindig szüksége van elég sebesség, hogy használja az áramot, lő egy számítógép egy i5 chip, legalább.

A Core i7-es és i9-es chipekkel rendelkező számítógépek drágábbak, de azok a szakemberek, akiknek nincs idejük betölteni és vizualizálni a képernyőket, értékelni fogják az erőt, amit ezek a processzorok az asztalra hoznak. Ha a pénz nem tárgy, és a legjobb számítógépet keresi, amit megvehet, ne érje be kevesebbel, mint egy Core i7 chip.

Keresi a végső hordozhatóság?

Továbbá, Ne feledje, hogy a legújabb generációs chipek általában erősebb és hatékonyabb, mint elődeik. Például, a jelenlegi 8. generációs Intel chipek legalább négy mag, így gyorsabb (de kevésbé intenzív), mint az egyenértékű 7. generációs társaik. Ezekkel az előnyökkel mindig SSD-vel rendelkező számítógépet válasszon, ne pedig normál merevlemezzel rendelkező számítógépet. Lehet, hogy drágábbak, de a gyorsaságuk és hatékonyságuk mindenképpen megéri a különbséget.

Egyes számítógépek mindkét világ legjobbjait hibrid meghajtókkal kombinálják. Egy kis SSD-t és egy nagy HDD-t kombinálnak egy csomagban. Bár a hibridek nem olyan gyorsak, mint egy igazi SSD, olcsóbbak és többet tartalmaznak. Természetesen, mivel az SSD árak továbbra is csökkennek és a méretek növekednek, a hibridek végül eltűnnek.

Másrészt a tárolókapacitás az Ön igényeitől függ.

Mint mindig, minél nagyobb a lemez, annál drágább lesz a számítógép. A jó hír az, hogy a tárhelyet bármikor bővítheti memóriakártyával, külső meghajtóval, vagy szükség esetén akár a teljes meghajtót is kicserélheti. A helyi meghajtón kívül felhőalapú tárhelyet is használhat. Nyilvánvaló, hogy az asztali számítógépek mérete és súlya nem sokat számít, de a laptopok esetében a mobilitás nagy tényező lehet. Hordozó egy nagy, nehéz laptop lehet zavaró, így ha azt tervezi, hogy a laptop veled minden alkalommal, válasszon egyet, amely egy 13 hüvelykes képernyő vagy kisebb.

Keresi a végső hordozhatóság? Néhány csúcsminőségű laptop, ultrabooks, meglepően vékony és könnyű lehet. Azonban, ha a költségvetés, és még mindig inkább a teljesítmény, mint a mobilitás, egy vastagabb, nehezebb laptop általában ad több móka a buck.