Elektronika

Elektronika

Folyékony fém inak ad a robotok képes gyógyítani magukat

Amióta a rajongók először látták a t-1000, az alakváltó antagonista 1991 Terminator 2: ítélet napja, sok ember már alig várja, hogy a nap folyékony fém robotok válik valósággá. És a "türelmetlen várakozás" alatt azt értjük, hogy volt egy kúszó érzésünk, hogy egy ilyen dolog a Skynet baleset volt, szóval mindent beleadhatunk.”

Menj előre a 2019-es zárónapokra, és bár a robotok még nem fejlődtek egészen a jövő 2029-es szekvenciájának szintjére, amit a T2-ben látnak, a tudósok egyre közelebb kerülnek. Japánban, robotika a JSK laboratórium a University of Tokyo hoztak létre egy prototípus robot láb egy fém ín "biztosíték", amely képes megjavítani törések.

Hogy csinálja?

Egyszerű:autonóm módon olvad, majd átalakul, mint egy egész. A munkát az intelligens robotokról és rendszerekről szóló, 2019-es IEEE/RSJ nemzetközi konferencián mutatták be. Az öngyógyító modul két félből áll, amelyeket mágnesek és rugók kötnek össze. A modul mindkét fele mindössze 50 Celsius fokos (122 Fahrenheit fok) alacsony olvadáspontú ötvözetből áll.

Amikor a biztosíték eltörik, a töltények felmelegednek, megolvasztják az ötvözetet, és lehetővé teszik a két fél újra egybeolvadását. Míg az újraolvasztott ízületek nem olyan erősek, mint a szakadás előtt voltak, a kutatók észrevették, hogy az olvadás és a reform során az ízület lágy rezgése olyan ízületet eredményez, amely az eredeti szilárdság 90% - át teszi ki.

Ezt a jövőben tovább lehet optimalizálni.

Még nagyon korai a fejlesztési folyamat. De a végső cél az, hogy dolgozzon ki módokat, amelyek robotok jobban kezelni magukat, ahelyett, hogy támaszkodva a külső eszközök erre. Mivel a robotika rendszeresen kölcsön természet biomimetikus megoldásokat problémák, az ötlet a robotok, hogy lehet gyógyítani, mint a biológiai lények sok értelme van. C

sakúgy, mint az áttörések az ilyen törekvések, mint a mesterséges izmok és a folytatódó kutatás, hogy hozzon létre egy szuper elme, ez valóban hoz minket egy lépéssel közelebb a világ képviselteti magát terminator. Hol van John "az emberiség megmentője" Connor, amikor szükséged van rá?