Egy okosabb módja annak, hogy válasszon egy okostelefon

0
232

Sokat gondolkodtam a telefon értékéről mostanában.

Ez egy vicces dolog, hogy fontolja meg, mert ez valami, ami szinte folyamatosan fejlődik az idő múlásával. Ebben az évben, a felső árszint emelkedik magasabb, mint valaha, és zászlóshajós telefonok most általában ára között $ 800 $ 1,000-néha még több. A fenébe is, a nemrég bejelentett Galaxy S10 kezdődik $ 900 Amerikában, és nem is beszélve a képzeletbeli összecsukható testvér, a Galaxy Fold, amely meg vissza egy hűvös $1,980. Ez $ 450 több, mint fizetne a Wirecutter leginkább ajánlott hűtőszekrény, amely feltehetően tartani egy teljes évtizedben vagy kettő(ha nem hosszabb!).

Szóval, igen: árak 2019 zászlóshajó telefonok lehet nehéz.

Ezért vagyok meggyőződve arról, hogy elértük azt a pontot, ahol újra kell fókuszálnunk, hogyan hozzuk létre ezeket az egyre növekvő mobiltechnológiai vásárlásokat. Végtére is, a mobil technológia ma egy teljesen más területen, mint ez csak néhány évvel ezelőtt, és most, mint valaha, van néhány kényszerítő ok, mint egy ember él a földön, hogy váltson egy új telefon minden évben (vagy akár minden két évben, ha azt tervezi, bölcsen). [ Vigye el ezt a mobileszköz-kezelési tanfolyamot PluralSight-tól, és tanulja meg, hogyan védje meg a vállalat eszközeit anélkül, hogy rontaná a felhasználói élményt. ]

Ezt szem előtt tartva, itt az ideje, hogy elkezd gondolkodni a telefonok, ahogy gondolunk a háztartási készülékek — inkább egy evilági több éves beruházás, mint bármi-megy egyszeri vásárlás. Ez azt jelenti, hogy túl kell tekintenünk a telefon felületi tulajdonságain, és figyelembe kell vennünk, hogy idővel hogyan fog fejlődni, hogy mi a sajátunk — és hogy ez a tágabb perspektíva mit mutat számunkra az eszköz tényleges értékéről.

Igen? Tudom. De most maradj velem. Esküszöm, nem olyan nehéz, mint amilyennek hangzik. [Szerezz friss tippeket és betekintést a postaládádba minden pénteken a JR Android Intelligence hírlevéllel. Exkluzív kiegészítések várnak!] Az okostelefon ára. Mielőtt elkezdenénk felvenni a matematikai kalapjainkat (az én lila cipőimet), meg kell állapítanunk néhány gyors alapszabályt — azokat az alapvető fogalmakat, amelyekre ez az elemzés támaszkodni fog.

Először is, ahhoz, hogy a telefon a magánélet, a biztonság és a teljesítmény optimális szintjét megőrizze, időben és megbízható operációs rendszerfrissítéseket, valamint időben és megbízható biztonsági javításokat kell kapnia. Függetlenül attól, hogy minden telefon tulajdonosa tisztában van vele, vagy sem, az előbbi jelentős alulról-a-kapucni fejlesztéseket kapcsolatos mindhárom fent említett területeken—, míg az utóbbi minden bizonnyal kitölti a hiányosságokat, és kijavítja a különböző biztonsági réseket útközben.

Capisce? Verstein.

Másodszor, mint egy komoly okostelefon felhasználó, szeretne egy telefont, amely fenntartja az optimális szintű magánélet, biztonság, teljesítmény. Még viszonylag magas prioritásnak is tartja,igaz? Persze, pontosan.

Ha nem ért egyet a fenti szabályok bármelyikével — ha úgy gondolja, hogy egy telefongyártó eltölthet öt, hat, kilenc hónapot, hogy egy szoftverfrissítést egy zászlóshajó telefon (ha egyáltalán szállít), vagy ha nem hajlandó elismerni, hogy igen, operációs rendszer frissítések feltétlenül szükséges — Nos, van egy nagy probléma, hogy piszkálni itt, Paco. Te és én teljesen más véleményen vagyunk a modern mobil technológiáról, és itt abbahagyhatod, mert a történet többi része rád nem vonatkozik.

Itt vagy még? Hurrá!

Oké-lépjünk tovább: ezzel a két alapvető reality szabályok beállítva, látsz egy szokatlan formula jön a hangsúly, hogy kitaláljuk a valódi értékét a telefon. A legtöbb Android gyártók, mint tudod, támaszkodnak egy régóta fennálló kétéves szabvány, hogy OS frissítések eszközök. Ez azt jelenti, hogy ha a telefon két évvel az indítás időpontja után, akkor már nem kap OS frissítéseket, ezért már nem ajánlott azok számára, akik rangsorolják az optimális szintű adatvédelem, a biztonság, a teljesítmény, amiről az imént beszéltünk. Még akkor is, ha a készülék még mindig kap biztonsági javítások (amit meg kell, legalábbis elméletben, mivel a legtöbb gyártó vállalja, hogy azok három éven belül a készülék indítási dátuma), ez csak a fele a kép optimális környezet mobil teljesítmény.

Az egyetlen kivétel e szabály alól a Google Pixel vonal telefonok. Ezek az eszközök hároméves garanciával rendelkeznek mind az operációs rendszer frissítésére, mind a biztonsági javításokra, ami azt jelenti, hogy a tipikus kettő helyett legfeljebb három év élettartamuk van. Mind megvan? Nos. Most pedig számozzunk egy kicsit.