Egészségügy

Egészségügy

Az Ön életmódja befolyásolhatja

Hogy az immunrendszere milyen jól védheti meg Önt a baktériumoktól, vírusoktól és krónikus betegségektől. Cseréje rossz szokások a jó is segíthet megőrizni az immunrendszer egészséges. Nézze meg ezt a listát, hogy hol lehet használni a fejlesztéseket.

Lehet, hogy észrevette, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy elkap egy megfázás vagy más fertőzés, ha nem alszik eleget. Tanulmányok igazolják, hogy a jól kipihent emberek, akik megkapták az influenza vakcina kifejlesztett erősebb védelmet a betegség ellen. Alváshiány vezethet, hogy a stressz hormon fokozott szintje.

Ez is vezethet, hogy több gyulladás a szervezetben.

Míg a kutatók nem teljesen biztos abban, hogyan alvás növeli az immunrendszert, világos, hogy egyre elég-általában 7-9 óra egy felnőtt - a kulcs a jó egészség. Próbáljon meg rendszeresen részt közepes testmozgás, mint a napi 30 perces séta. Segít az immunrendszernek a fertőzések leküzdésében.

Ha nem gyakorolsz rendszeresen, például, akkor valószínűbb, hogy megfázol, mint valaki más. A testmozgás is javíthatja a test jólétét, és segít jobban aludni. Mindkettő jót tesz az immunrendszernek a túl sok cukor elfogyasztása vagy fogyasztása ellenzi a baktériumokat megtámadó immunrendszer sejteket.

Ez a hatás legalább néhány órával azután jelentkezik, hogy megivott néhány cukros italt.

Egyél több gyümölcsöt és zöldséget, amelyek gazdag tápanyagokban, például C és E vitaminokban, valamint béta-karotinban és cink-ben. Válassza ki a különböző színes gyümölcsök, zöldségek, beleértve a bogyók, citrus gyümölcsök, kiwis, alma, vörös szőlő, káposzta, hagyma, spenót, édes burgonya, sárgarépa.

Más ételek különösen jó az immunrendszernek a friss fokhagyma, amely segít leküzdeni a vírusok, baktériumok, valamint a régi vágású csirkeleves. Ha megfázol vagy influenzás leszel, egy tányér húsleves segít gyorsabban felépülni, egy tanulmány kimutatja. Néhány fajta gomba,mint a shiitake, is segít az immunrendszer. Mindenki stresszel, ez az élet része. Ha a stressz hosszú ideig tart, akkor sebezhetőbbé válik a betegségekkel szemben, a megfázástól a súlyos betegségekig.

A krónikus stressz állandó stressznek teszi ki a szervezetét, ami elnyomja az immunrendszert.

Lehet, hogy nem tudsz megszabadulni a stressztől, de jobban tudod kezelni. Azok az emberek, akik meditálnak rendszeresen lehet egészségesebb immunrendszer válaszokat, egyes vizsgálatok azt mutatják. Az egyik kísérletben, akik 8 hétig meditáltak, több antitestet termeltek az influenza vakcinával szemben, mint azok, akik nem meditáltak. És még mindig fokozott immunválaszt mutattak 4 hónappal később. Egy erős kapcsolat és egy jó közösségi hálózat jót tesz neked.

Az emberek, akik úgy érzik, kapcsolatban állnak a barátokkal - legyen az néhány közeli barát, vagy egy nagy csoport-erősebb immunitás, mint azok, akik egyedül érzik magukat, a kutatások azt mutatják. Az egyik vizsgálatban az egyes gólyáknak gyengébb immunválaszuk volt az influenza elleni vakcinára, mint azoknak, akik úgy érezték, hogy kapcsolatban állnak másokkal.